Идеи за максимално оптимизиране на пространството в дома

Идеи за максимално оптимизиране на пространството в дома
февруари 9, 2021 Home Fix

Освобождаването на допълнително пространство за съхранение чрез добавяне на стелажи и дори с направени по поръчка шкафове ще гарантира, че всеки сантиметър от пространството на дома се използва ефективно. Възползвайте се от всяко малко свободно място, което можете да намерите!

 

Използвайте нестандартни пространства за съхранение

Строителите обичат високите и сводести тавани, а таванските помещения често се превръщат в допълнителни спални и домашни офиси. Но докато допълнителното пространство е полезно и интересно в архитектурно отношение, то често представлява практически проблем за съхранение.

Тук вградените по поръчка мебели са задължителни. С такива мебели не само всеки сантиметър налично пространство се използва максимално, но мебелите, проектирани специално за дадена стая, винаги са много по-приятни за окото.

 

Проектирайте около врати, прозорци и радиатори

Вратите, прозорците и радиаторите могат да направят цялата стена разочароващо неизползваема за стандартните опции за съхранение. Но не всичко е загубено. Помислете за проектиране около тях, изграждане над, под и около, за да увеличите максимално потенциала за съхранение на пространството.

Не забравяйте гаража

Гаражът може бързо да се превърне в едно от онези пространства, които в крайна сметка стават опасна зона поради количеството вещи, които се хвърлят в тях. Включвайки шкафове, подови настилки и решения за стенно съхранение, можете да превърнете недостатъчно използвания гараж в помощно помещение, офис или семейна стая.

Използвайте стълбите си за съхранение

Превръщането на вашето стълбище във вградено място за съхранение е чудесен начин да опазите  дома си от безпорядък. Можете да използвате пространството за окачване на палта и съхранение на обувки и чанти и така да освободите ценно пространство във вашия коридор, или да изберете по-поръчков вариант: за съхранение на книги, колекционерски предмети и сувенири.

Конфигурациите могат да включват рафтове, шкафове и чекмеджета, така че да създадете индивидуално решение, което да отговаря на вашите нужди.

Възползвайте се максимално от кухненското съхранение

Вградените модули са опцията за съхранение в кухнята, а вграденият дизайн може да предложи далеч по-елегантен външен вид  и да направи една малка стая да изглежда по-голяма.

Стандартно оборудваните кухни разполагат с набор от основни тела, съчетани с окачени шкафове, оставящи място между работните плотове. Помислете за шкафове от пода до тавана, където пространството позволява.

Вграждане в стената

Вместо да използвате ценно подово пространство за рафтове, използвайте стените си. Отново Помислете, не просто да залепите  стелажни рафтове , а да изградите ниши в стените.

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.