Как да премахнем старите тапети

Как да премахнем старите тапети
април 27, 2021 Home Fix
тапети

Покрийте повърхностите около тапетите

Преди да започнете да премахвате тапета, важно е да защитите останалите повърхности в стаята от водата и сапуна, които ще използвате по време на процеса. Покрийте пода покрай стените. Можете да използвате предпазни фолия , които се продават в повечето строителни магазини. Препоръчваме да поставите парцали на пода, за  протекция.Целта е да запазите пода сух и чист, тъй като ще предстои да използвате много вода.

Остъргване

В някои случаи стария ви тапет може вече да е започнал да се отделя от стената. Можете да започнете, като се опитате да премахнете тапета на ръка без вода и препарати. С помощта на нож за тапети, намерете ръба  на тапета и се опитайте да го изстържете.

 

Напръскайте стената

В крайна сметка ще останат тапети, които няма да можете да обелите на ръка или с ножа. В този момент ще трябва да напръскате стената. Препоръчваме да напръскате тапета с топла вода, за да го отделите от стената. Всяка бутилка със спрей ще свърши работа . Покрийте пода  и обилно напръскайте цялата стена.

 

След като оставите водата да попие за няколко минути, можете да започнете да изстъргвате тапетите. Използвайте същия нож за тапети, леко  махнете тапета, отляво надясно или нагоре-надолу, в зависимост в коя част е  най-лесно. Ако все още изпитвате затруднения, напръскайте стената няколко пъти.

Внимавайте да не надраскате стената отдолу, което по-късно може да създаде проблеми. Ако намерите друг слой тапет, махнете първия слой и след това преминете към втория – можете да премахвате само един слой наведнъж, без да причинявате щети.

Измийте стената

След като свалите тапетите, е време да измиете стената, за да можете да премахнете излишния грунд или паста.  Препоръчваме навлажняване на гъба с вода и преминаване с нея през стената няколко пъти. Вярвате или не, това е най-важната стъпка в целия процес. Няма значение колко добре сте свалили тапетите, ако не измиете старата паста, ще имате проблеми, когато се опитате да боядисате или да залепите нови тапети.

 

Изгладете стената

Погрижете се внимателно да почиствате стената , като на етапи сваляте парчетата стар тапет, защото по нея остават малки и често незабележими парченца от тапета ,които в последствие могат да ви попречат при нанасянето на новото покритие отгоре. Дори малки парченца могат да провалят следващата ви обработка на стената. Ако не свалите всичко, когато боядисвате стената, боята в крайна сметка ще се лющи и напука. Тапетът, който е нанесен върху стената, ще е на балончета или няма да залепи правилно. За да се преборите с проблема, нанесете гел за почистване на всички остатъчни петна от паста, след което го изстържете от стената, за да сте сигурни, че мазилката е гладка.

 

0 Коментара

Отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.